Werkendamse Aldi verplaatst naar Grote Waardweg

24 februari 2023, 17:18


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Sinds 2017 is supermarkt Aldi in Werkendam bezig met het zoeken van een andere locatie voor de winkel. De Aldi supermarkt is kan op de huidige locatie niet uitbreiden omdat deze midden in een woonwijk ligt.

Eerder is onderzocht of vestiging van de Aldi mogelijk was op een locatie aan de Werkina in Werkendam. Die locatie had echter geen draagvlak van omwonenden. Nu heeft het college ingestemd met de verhuizing naar de tijdelijke locatie aan de Grote Waardweg naast huisnummer 1. Deze locatie kan Aldi voor de duur van maximaal tien jaar huren van de eigenaar. Een verkeerskundig onderzoek heeft aangetoond dat bij de nieuwe locatie aan de Grote Waardweg wel een goed oversteekpunt voor fietsers gerealiseerd moet worden. Dit is er nu nog niet.

Ook is het college akkoord met de bouw van zeven betaalbare koopwoningen die gebouwd kunnen worden op de plaats van de huidige supermarkt aan de Floreffestraat.