Oud-wethouder Werkendam waarnemend burgemeester in Krimpen aan den IJssel

22 februari 2023, 17:43


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Ruim twaalf jaar was Jan Luteijn wethouder in de voormalige gemeente Werkendam. Nu benoemt de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, hem vanaf 6 maart tot waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Jan Luteijn is 63 jaar en woont in Numansdorp. Aan Martijn Vroom is eervol ontslag verleend als burgemeester van Krimpen aan den IJssel. Dit heeft te maken met zijn benoeming tot nieuwe burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De waarneming door Luteijn duurt minimaal een jaar.

Jan Luteijn heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Kort geleden nam hij na twee jaar afscheid van de gemeente Barneveld als waarnemend burgemeester. Daarvoor was hij van 2018 tot en met 2019 waarnemend burgemeester van Geertruidenberg. Tot de gemeentelijke herindeling van de Hoeksche Waard in 2019 was Luteijn vanaf 2011 burgemeester van de voormalige gemeente Cromstrijen. Daarvoor was hij van 2003 tot 2007 lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant en wethouder in Werkendam van 1999 tot 2011.