Eva Meijer in rooms-katholieke kerkje Woudrichem

22 februari 2023, 17:05


Regio Info

WOUDRICHEM – Filosoof, schrijver, kunstenaar en singer-songwriter Eva Meijer (Hoorn, 1980) verzorgt de Diogenes Lezing van het Woerkums Literair Café op zondag 5 maart in het rooms-katholieke kerkje aan de Vissersdijk in Woudrichem.

Eva Meijer schreef 11 boeken, ze werden vertaald in 18 talen en in veel buitenlandse kranten lovend besproken. Haar laatste roman, ZEE NU, verscheen vorig jaar. ‘Het duurde even voor de mensen begrepen wat er aan de hand was. De zee wordt langzaam steeds hoger.’ Thema van de lezing: de relatie mens en natuur.

Als columnist voor NRC Handelsblad ruimde Eva Meijer misverstanden over veganisme op (‘Natuurlijk praten dieren, het probleem is dat we niet luisteren’) en belichtte ze het verlangen van mensen om (uit) te sterven. De aanvang is 16.00 uur, muziek van Chris van de Kuilen en Inge Mulder piano. Entree 15 euro, studenten 5 euro en donateurs gratis.