Tweede concert Brabants Orgelproject in Uitwijk

20 februari 2023, 18:56


Regio Info

UITWIJK – Op zaterdagmiddag 11 maart 2023 vindt er een uniek concert plaats in de Hervormde Kerk in Uitwijk.

De bevlogen musicus Reinier Korver uit Werkendam is bezig met een ambitieus videoproject om de historische orgels, die de provincie Noord-Brabant rijk is, vast te leggen. Ook in Uitwijk hebben er opnames plaatsgevonden. Het succesvolle concert een aantal jaren geleden vraagt om een herhaling. Reinier Korver en gastorganist Martin Lobbezoo laten het orgel opnieuw in alle veelzijdigheid horen samen met een speciale gast, violiste Alisa van Dijk.

Deze middag spelen deze musici opnieuw een prachtig programma met klassieke muziek, maar ook met een vleugje humor. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje. De aanvang is 15.30 uur. De toegang is gratis. Wel zal er een collecte zijn.