Staking Afvalstoffendienst ook in gemeente Altena merkbaar

20 februari 2023, 18:50


Lokaal Nieuws

ALTENA – Van woensdag 22 februari tot en met dinsdag 28 februari staakt een deel van de medewerkers van de Afvalstoffendienst. Dit heeft gevolgen voor het ophalen van het afval in Altena.

Tijdens de stakingsweek worden de containers voor restafval en gft niet geleegd. De PMD-zakken voor plastic, metaal en drankenkartons worden niet opgehaald. Bovengrondse verzamelcontainers bij appartementen worden niet geleegd. De staking heeft geen gevolgen voor het ophalen van oud papier, de milieustations of het beheer van de openbare ruimte. Ook de containers in de wijkparkjes worden geleegd.

Vanaf woensdag 1 maart wordt het afval weer opgehaald via het normale ophaalrooster. Er komen geen inhaaldagen. De Afvalstoffendienst uit ‘s-Hertogenbosch haalt naast in eigen gemeente en in Altena ook het afval op in Bernheze, Vught, Heusden en Oisterwijk. Ook op andere plaatsen in Nederland is voor loonsverhoging al gestaakt. Het leidde op veel plaatsen tot flinke overlast vanwege vuil dat niet werd opgehaald.