78 leerlingen verlaten voortijdig hun opleiding in Altena

20 februari 2023, 18:58


Lokaal Nieuws

ALTENA – In Altena verlieten vorig schooljaar 78 leerlingen voortijdig hun opleiding. Dat is een stijging van 59 procent ten opzichte van het schooljaar 2019-2020, toen 49 leerlingen voortijding hun school verlieten.

Dit blijkt uit het regionaal leerplichtverslag van het Regionaal Bureau Leren, dat de leerplichtadministratie in Altena bijhoudt. Volgens het college komt de stijging voort uit de werkmentaliteit van jongeren binnen de gemeente. Met de huidige personeelstekorten is werk een aanlokkelijk alternatief voor school.

Altena heeft momenteel twee projecten om voortijdige schoolverlaters toch aan een startkwalificatie te helpen. Daarnaast is sinds januari een coach aan de slag die jongeren die dreigen uit te vallen actief benadert, begeleidt en ondersteunt bij het vinden van een passende plek in de arbeidsmarkt.