Afval wordt niet opgehaald tijdens staking

17 februari 2023, 17:22


Lokaal Nieuws

ALTENA – Vakbonden FNV en CNV hebben van aanstaande woensdag 22 tot en met dinsdag 28 februari een grootscheepse staking aangekondigd bij de Afvalstoffendienst uit ‘s-Hertogenbosch.

Dit om de eisen voor een ‘fikse loonsverhoging’ kracht bij te zetten. Het effect van deze staking zal ook in Altena merkbaar zijn. Wat de gevolgen precies zullen zijn, is nog niet helemaal duidelijk, maar het afval zal op deze dagen niet opgehaald worden.

De Afvalstoffendienst uit ‘s-Hertogenbosch haalt naast in eigen gemeente en in Altena ook het afval op in Bernheze, Vught, Heusden en Oisterwijk. Ook op andere plaatsen in Nederland is voor loonsverhoging al gestaakt. Het leidde op veel plaatsen tot flinke overlast vanwege vuil dat niet werd opgehaald.