Commissaris bezoekt nieuwbouw Oerlemans Plastics Giessen

17 februari 2023, 17:58


Lokaal Nieuws

GIESSEN – Woensdag 16 februari heeft Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema de nieuwbouw bij Oerlemans Plastics bezocht.

Naast de commissaris waren ook burgemeesters Egbert Lichtenberg (Gemeente Altena, waar de productielocaties Genderen en Giessen gesitueerd zijn) en Kees van Rooij (Gemeente Meierijstad, waar de houdstermaatschappij van Oerlemans Plastics gevestigd is) aanwezig bij het bedrijfsbezoek. De verpakkingsproducent aan de Industrieweg in Giessen heeft ruim 8.800 vierkante meters aan extra productie- en kantoorfaciliteiten gerealiseerd, waar twee productielijnen voor recyclebare verpakkingen operationeel zijn.

Directeur Johan Kranenbroek informeerde de gasten over het momentum, waarin de producent zich bevindt: “Met deze uitbreiding maakt het bedrijf grote stappen op basis van extrusie-mogelijkheden (het vervaardigen van kunststof folie en verpakking) en biedt dit nieuwe kansen op de nationale en internationale markt. De focus ligt op het maken van barrière verpakkingen, die te recyclen zijn en een duurzamer alternatief qua verpakking bieden voor veel producten uit de foodwereld.”

“De uitbreiding zorgt voor een verdubbeling in omvang van de huidige locatie op industrieterrein de Rietdijk in Giessen, waar al een drukkerij, warehouse, kantoor, laboratorium (OTC) en reprocentrum (ORC) zijn gevestigd,” verduidelijkt Joan Hanegraaf; DGA\CEO van de OPACKGROUP. Hanegraaf leidt een groep van zeven producenten met tien locaties door heel Nederland, die gezamenlijk zich in de kopgroep van de Benelux bevinden als het gaat om het maken van flexibele verpakkingen. “Door het bundelen van kennis en kunde in bijvoorbeeld onderzoek en reprografie profiteren alle bedrijven uit de groep van deze expertise, maar bovendien onze klanten en andere stakeholders.”

Speciaal voor het duurzame profiel van de OPACKGROUP ontwikkelt directeur duurzaamheid Rob Verhagen een strategisch programma dat aansluit op de richtlijnen, die vanuit overheidswege op zowel nationaal als Europees niveau worden doorgevoerd. “Denk aan de transitie naar het gebruik van recyclebare verpakking in nagenoeg alle markten die we bedienen,” vertelt Verhagen. “Als producent denken we op basis van praktijkkennis mee over de haalbaarheid van de te nemen stappen in verandering van verpakking. De commissaris en burgemeesters kregen ook uitleg over de genomen strategie van de producent onder de naam IMPACT, wat staat voor Innovatie, Medewerkers, Partners, Ambassadeurschap, Climate Impact en Transparantie. De laatste letter van dit programma is met het bedrijfsbezoek meteen op een mooie wijze toegepast.