Actie gestart om De Phoenix van de sloophamer te redden.

17 februari 2023, 17:51


Lokaal Nieuws

HANK – Oud-inwoner van Hank, Ad van Dortmont, is een actie gestart om zalencentrum De Phoenix van de sloophamer te redden.

Omdat het pand generaties lang geëxploiteerd is als café, restaurant en zalencentrum, is vrijwel elke inwoner van Hank er ooit geweest voor een bruiloft, feest of partij. Daarmee heeft het volgens Van Dortmont cultuurhistorische waarde. Op sociale media krijgt de oud-inwoner bijval. Ook van dorpsgenoten die het beoogde complex met 22 appartementen helemaal niet vinden passen in het hart van Hank.

Van Dortmont, in dagelijks leven planoloog en duurzaamheidsadviseur, komt daarom met een duurzaam alternatief waarbij een groot deel van De Phoenix behouden blijft. Hij hoopt daarmee de gemeente en projectontwikkelaar te inspireren om van de sloop af te zien.