Cursus omgaan met geld voor de inwoners van Altena

14 februari 2023, 18:45


Regio Info

RIJSWIJK – Is het voor u ook lastig in deze tijden waarin alles duurder wordt? Wilt u graag leren hoe u kunt rondkomen met uw inkomen? Weet u waar u recht op hebt en waar u rekening mee moet houden als u zelfstandig woont? Doe dan mee met de cursus omgaan met geld.

Trema Welzijn en MEE organiseren samen een cursus waarin u leert hoe u de administratie kunt bijhouden, uw post kunt ordenen, overzicht krijgt, uitrekent wat u te besteden heeft, hoe u kunt bezuinigen en hoe u een toeslag of tegemoetkoming aanvraagt. Soms is dat ingewikkeld. Alle cursisten worden dan ook uitgenodigd om op de eerste en de laatste avond iemand mee te nemen die hen kan helpen als het nodig is.

U leert zoveel mogelijk zelf te regelen. Maar u kunt ook afspraken maken wanneer u hulp nodig heeft of het fijn vindt als er even iemand met u meekijkt. De cursus is van 7 maart tot 11 april. Er zijn zes bijeenkomsten op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. De locatie is aan de Koperwiek 52 in Rijswijk. De cursus wordt gegeven door Trema Welzijn en MEE. Deelnemen aan de cursus is gratis. Als u zichzelf wil aanmelden, bel dan met het Servicebureau van Mee Brabant Noord via tel. 0416-675500. Of stuur een e-mail aan servicebureau.bn@meeplus.nl.