Burgemeester in gesprek met Syriërs bij Taalcafé

13 februari 2023, 12:08


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Vrijdag 10 februari bezocht burgemeester Lichtenberg het Taalcafé in Werkendam. Hij sprak hier met de deelnemers van Syrische afkomst over de aardbeving die een deel van Turkije en Syrië trof.

Inmiddels is bekend dat tienduizenden mensen het leven hebben verloren en dat honderdduizenden mensen geen woning meer hebben. Veel van de aanwezigen komen oorspronkelijk uit het getroffen gebied waar zij familie hebben achtergelaten en waar, door de voortdurende onrusten, maar moeizaam hulp op gang komt. Er is veel verdriet en grote machteloosheid onder de Syriërs die hier verblijven. Ze willen helpen om zoveel mogelijk goederen en geld naar het getroffen gebied te sturen, maar zoals een deelneemster van het Taalcafé vertelde: “Dit moet veilig en via de officiële hulporganisaties omdat het anders niet aankomt.”

Burgemeester Lichtenberg sprak zijn medeleven uit en gaf aan mee te willen werken door de inwoners uit Altena op te roepen om hun steun in te zetten bij de nationale hulpactie van woensdag 15 februari. De Bibliotheek CultuurPuntAltena haakt hierop aan door de opbrengst van de boekenverkoop van de maand februari te doneren aan Giro 555. Aansluiten bij het Taalcafé kan op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur op De Werf in Woudrichem en in Vlechtwerk Werkendam.