Gemeente Altena moet gebruikers maaltijdservice zo snel mogelijk helpen

11 februari 2023, 06:28


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeente Altena moet ouderen, die afhankelijk zijn van de maaltijdservice van Trema Welzijn en hun voedsel niet zelf kunnen opwarmen, zo snel mogelijk helpen. Daarover is dinsdagavond een motie unaniem aangenomen.

Trema levert vanaf half januari geen warme maaltijden meer via de dagelijkse maaltijdservice. Ouderen ontvangen drie keer per week koelverse maaltijden die ze zelf moeten opwarmen. Trema kiest hiervoor, omdat de warme maaltijdservice een te grote prijsstijging voor de afnemers zou betekenen in het nieuwe jaar. De beslissing leidde tot veel onrust bij inwoners.

Ook de politiek roerde zich en vroeg al eerder of de gemeente kon helpen. Die stelde dat als inwoners in de problemen kwamen, ze zich moesten melden bij Trema of de gemeente. Maar de politiek vindt dat niet genoeg. Het was fractievoorzitter Henno Timmermans van Vrije Volkspartij Altena die hierover een motie indiende. De gemeente moet nu binnen een week alle gebruikers van de maaltijdservice benaderen met de vraag of zij zelf in staat zijn om de maaltijd op te warmen.