Woerkumer Bier Gilde organiseert achtste proeverij

10 februari 2023, 19:06


Regio Info

WOUDRICHEM – Iedere derde donderdag van de maand organiseert het Woerkumer Biergilde een speciaal bier proeverij. Het gilde bestaat uit echte bierliefhebbers en heeft geen winstoogmerk.

Het biergilde richt zich ook op bierliefhebbers die graag kennis over bier wil vergaren, die kennis willen delen en die vooral samen willen proeven en genieten. Op 16 februari komt brouwer Gilian van der Schans van brouwerij Sint Crispijn uit Waalwijk naar de vesting van Woudrichem. Sint Chrispijn bestaat dit jaar precies tien jaar en opende in februari 2018 een eigen micro-brouwerij met proeflokaal in een oud graanpakhuis in de Gedempte Haven in Waalwijk. Een dubbel jubileum dus. Liefhebbers die de bieren van Sint Crispijn al geproefd hebben weten dat Gilian mooie robuste speciaal bieren brouwt die de moeite waard zijn. Volgens insiders zijn er plannen om het assortiment bieren te veranderen.

De proeverij bestaat uit 5 proef glazen, uitgebreide proefnotitie-formulier en is inclusief bittergarnituur. De kosten zijn € 19,50 per persoon en men kan zich opgeven via info@woerkumerbiergilde.nl. De aanvang is om 20.00 uur in Het Arsenaal aan de Kerkstraat 41 in Woudrichem.