Taakstraf van 60 uur voor 57-jarige Sleeuwijker voor schuld aan ongeluk

8 februari 2023, 22:00


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Een 57-jarige man uit Sleeuwijk heeft een taakstraf van 60 uur gekregen, omdat hij volgens de rechtbank in Breda schuld heeft aan een ongeluk waarbij hij op 28 september 2021 een verkeersregelaar aanreed in zijn woonplaats.

De verkeersregelaar regelde het verkeer vanwege werkzaamheden op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk. De man had wel een ‘geeloranje gevaarte’ gezien, dus was gaan opletten. Het was een hoogwerker, die daar stond vanwege snoeiwerkzaamheden. Desondanks zag hij de verkeersregelaar niet en reed hem aan. Het was niet de eerste keer dat de Sleeuwijker een ongeluk veroorzaakte.

Negen jaar eerder gebeurde dat ook al. Toen kwam het slachtoffer te overlijden. De man is nu zo ondersteboven van zijn rijgedrag, dat hij besloot zijn rijbewijs vrijwillig in te leveren. De rechtbank legde een niet zo hoge straf op, omdat de man spijt heeft betuigd, zelf veel last heeft van de gevolgen van het ongeluk en omdat hij goed contact heeft onderhouden met het slachtoffer.