Thema-avond PvdA afdeling Altena in Tavenu

7 februari 2023, 17:53


Regio Info

NIEUWENDIJK – Op 15 februari organiseert PvdA afdeling Altena een thema-avond in het Tavenu in Nieuwendijk. De avond wordt gehouden in de aanloop naar de komende Provinciale Statenverkiezingen.

Er staan twee onderwerpen centraal die voor de regio van belang zijn. In totaal zijn er vier sprekers die hun standpunten toelichten en in discussie gaan met het publiek. Het eerste onderwerp is ‘Openbaar Vervoer en mogelijke alternatieve vormen van mobiliteit’. Na de pauze wordt gesproken over ‘Woningbouw’. Het aantal woningen dat er in Altena wordt gebouwd is niet langer uitsluitend een lokale aangelegenheid. Brabantse steden barsten uit hun voegen en zien dat er in Altena nog ruimte is. Wat gaat die regionale opdracht voor ons betekenen en door wie wordt dat bepaald?

Er zijn twee sprekers aanwezig met ervaring in de provincie, namelijk Kevin Hordijk (2e op de kandidatenlijst voor de PvdA Noord-Brabant) en Bart Verkade (huidig statenlid voor GroenLinks Noord-Brabant). De lokale vertegenwoordiging zal bestaan uit Hans Tanis (wethouder gemeente Altena) en Christian Alderliesten (fractievoorzitter Progressief Altena). U bent welkom op woensdag 15 februari in de Tavenu in Nieuwendijk. De inloop met koffie/thee is vanaf 19.30 uur.