Textielatelier ‘Apparel Design’ uit Giessen wint IGNITE Award

2 februari 2023, 18:50


Lokaal Nieuws

GIESSEN – Sociaal ondernemers Sharvan Tmer en Wendy van Pamelen zijn de winnaars van de IGNITE Award 2022. Met hun atelier ‘Apparel Design’ wonnen zij maandag 31 januari de juryprijs, goed voor een investeringsbedrag van € 50.000,-.

De jaarlijkse prijs is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds om startende sociaal ondernemers een vliegende start te geven. Sharvan en Wendy begeleiden mensen die aan de zijlijnen van de arbeidsmarkt staan op een duurzame manier naar een betaalde baan. Ze produceren voor diverse labels op het gebied van kleding, tassen en wonen.

Volgens de jury vormen Sharvan en Wendy een ideaal ondernemersduo: “Sharvan heeft zijn vakkennis over het maken van kleding van jongs af aan opgebouwd door mee te kijken in de naaiateliers van zijn vader in Syrië. Daarnaast weet hij uit eigen ervaring hoe het is om in Nederland als nieuwkomer je weg te moeten vinden naar de arbeidsmarkt. Wendy kan ook steunen op jarenlange ervaring en een groot netwerk in de textiel. Samen werken zij met een team aan de groei van Apparel Design waarmee zij een eigen merk willen neerzetten en medewerkers een volwaardige baan zullen bieden.”