Rik van der Pluijm (27) wil de provincie in voor de VVD

1 februari 2023, 19:30


Lokaal Nieuws

RIJSWIJK – De 27-jarige Rik van der Pluijm uit Rijswijk is sinds deze week officieel kandidaat voor de Provinciale Staten van Noord-Brabant.

De geboren Hankenaar staat op plek 8 van de kandidatenlijst van de VVD. Van der Pluijm is nu burgerraadslid voor de VVD in de gemeente Altena en was eerder kandidaat voor de gemeenteraad. “Er zitten geen vertegenwoordigers uit Altena in de provincie en dat is echt een gemiste kans. We moeten Altena in Den Bosch op de kaart zetten. De provincie neemt tal van besluiten die van invloed zijn op onze gemeente. Denk aan woningbouw, maar zeker ook aan wegen en openbaar vervoer. Ik vind het daarom erg belangrijk dat er vanuit onze regio invloed is in Brabant. Ik hoop dus dat veel mensen in Altena op 15 maart naar de stembus gaan.”

De liberalen hebben nu tien zetels in de provincie, dus een zetel is binnen handbereik voor Van der Pluijm.