Raadsvergaderingen van gemeente Altena ook te bekijken via Altena TV

1 februari 2023, 16:47


Lokaal Nieuws

ALTENA – Vanaf dinsdag 7 februari 2023 zijn de raadsvergaderingen van de gemeente Altena ook te bekijken via Altena TV. Door het uitzenden van de raadsvergaderingen via het lokale TV-kanaal voor de gemeente Altena wordt het bereik van de raadsvergaderingen flink uitgebreid.

Aanvankelijk waren de raadsvergaderingen van de gemeente Altena enkel online te volgen of terug te kijken via de website. De behoefte om de raadsvergadering ook via Altena TV uit te zenden groeide vanwege enkele live-uitzendingen die plaatsvonden gedurende de coronaperiode. Toen met het versoepelen van de coronamaatregelen de raadsvergaderingen weer door inwoners bezocht mochten worden, verdwenen de live-uitzendingen weer van de buis. Na de installatie van nieuwe techniek en het uitgebreid testen daarvan zal de raadszaal tijdens openbare vergaderingen weer via Altena TV te bekijken zijn. Programmaleider Sander van Strien van Altena TV: “We beginnen met het uitzenden van de raadsvergaderingen omdat we als lokale omroep het politieke debat van de gemeenteraad willen laten zien. Daarnaast duiden wij politieke onderwerpen in onze andere uitzendingen op radio en televisie. Door de vergaderingen op televisie uit te zenden kan een nog bredere doelgroep bereikt worden.”

Burgemeester Lichtenberg: “Tijdens de raadsvergaderingen worden er belangrijke beslissingen genomen die vaak alle inwoners raken. Dat gaat over allerlei onderwerpen, over de aanleg van woonwijken, bedrijventerreinen en de bouw van nieuwe Brede Scholen tot armoedebestrijding en gemeentelijke belastingen. Met deze nieuwe live-televisie uitzendingen via Altena TV hebben nog meer mensen de mogelijkheid om de raadsvergaderingen te volgen en daarmee zelf te zien en te horen welke keuzes gemaakt worden en waarom. Ik ben blij met deze doorontwikkeling van onze lokale omroep. Een mooie inspanning van de betrokken vrijwilligers om inwoners breed te informeren.” De eerste raadsvergadering is op 7 februari vanaf 19.30 uur te zien op Altena TV. U vindt Altena TV op kanaal 38 van Ziggo en 1414 van KPN. Kijk voor de kanalen en frequenties bij andere aanbieders op www.altenatv.nl.