Radiozender Oké FM stopt op 1 januari 2024

20 januari 2023, 17:12


Lokaal Nieuws

VEEN/BOMMELERWAARD – Oké FM, de lokale omroep in de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel, stopt op 1 januari 2024.

Dat laat het bestuur weten. Gesprekken met andere partijen om te komen tot een streekomroep zijn op niets uitgelopen. Daarnaast zit de omroep met een gedateerde studio waar flinke investeringen voor nodig zijn. Daardoor ziet het bestuur geen mogelijkheden om de komende vijf jaar haar wettelijke taak, zoals vastgelegd in de mediawet, op een correcte manier in te vullen.

Oké FM begon twintig jaar geleden onder de naam Aalburg FM. In 2019 was zij in de race om naast Maasdriel en Zaltbommel ook de lokale omroep van Altena te worden, maar de gemeente gunde de lokale uitzendrechten uiteindelijk aan RTV Altena met de merken Radio A-FM en Altena TV.