Bouw van Dussense skiff vordert gestaag

14 januari 2023, 06:17


Lokaal Nieuws

DUSSEN – De bouw van de skiff in Dussen vordert zo gestaag dat de sloep dit voorjaar af is en in de zomer kan deelnemen aan de Altena Regatta.

Op zaterdag 28 januari wordt de boot gedraaid; een officieel moment tijdens de bouw van een boot. Verder worden inwoners opgeroepen een naam voor het vaartuig te bedenken. In oktober vorig jaar is een groep inwoners begonnen met de bouw van de sloep in Dussen. Elke dinsdagmorgen kan aan de Molenkade 15 een kijkje worden genomen. Ook is er een informatiecentrum ingericht.

In november werd de kiel van de St. Ayles Skiff al gelegd. Inwoners van Dussen kunnen binnenkort een folder op de deurmat vinden. Daarin wordt onder meer gevraagd een naam voor de boot te verzinnen. De naam van de skiff wordt zaterdag 28 januari om 14.00 uur bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.