ChristenUnie stelt opnieuw vragen over vergunning bouw van woningen

8 januari 2023, 11:44


Lokaal Nieuws

ALMKERK – ChristenUnie in Altena stelt opnieuw vragen over de vergunning voor de bouw van drie woningen aan de Kerkstraat in Almkerk.

De partij ziet dat in het bestemmingsplan een zone van 20 meter breed is ingetekend langs de Alm die een verbinding vormt tussen verschillende natuurgebieden. Binnen die zone mag niet worden gebouwd. Maar uit een ander stuk blijkt de strook veel smaller en vormt deze volgens waterschap Rivierenland geen belemmering voor de bouw van de woningen.

ChristenUnie wil nu van het college weten waarom deze tegenstrijdigheden in de stukken zitten. Op de beoogde bouwlocatie in Almkerk staat nu nog een showroom. Het is de bedoeling dat die wordt gesloopt en dat er drie woningen voor terugkomen.