VVD in Gorinchem wil meer weten over stijgende kosten voor veren

5 januari 2023, 11:41


Lokaal Nieuws

REGIO – De tarieven van een overvaart op de veren Herwijnen-Brakel en Aalst-Veen zijn forser gestegen dan op de veren rond Gorinchem.

Reden voor het Gorinchemse VVD-raadslid Niek van Santen hier vragen over te stellen aan burgemeester en wethouders. Van Santen begrijpt best dat veerdienst Riveer met hogere brandstofprijzen te maken heeft, maar dat verklaart volgens hem niet waarom een voetganger eerder 70 cent kwijt was voor de oversteek tussen Herwijnen en Brakel en nu 1,27 euro.

Van Santen vraagt het college van Gorinchem of het verhogen van de tarieven ook te maken heeft met hogere kosten van de elektrische veren. Die zouden met ingang van dit jaar gaan varen, maar onder meer door schaarste aan materialen op de wereldmarkt is de oplevering verlaat.