Financiële aanvragen van RegioBank in Altena blijven achter

5 januari 2023, 11:38


Lokaal Nieuws

ALTENA – In heel Nederland ondersteunen filialen van RegioBank lokale initiatieven. Alleen blijven de aanvragen in Altena nog achter.

Reden voor Sandra Sterrenburg van RegioBank Werkendam om de mogelijkheid extra onder de aandacht te brengen. De bank kan namelijk lokale initiatieven ondersteunen bij het vinden van fondsen of bijstaan in het contact met de gemeente. Daarnaast heeft de bank zelf ook een fonds waaruit het lokale verenigingen of clubs financieel kan bijstaan.

Voorwaarde is dat het om initiatieven gaat die mensen bij elkaar brengen, die de saamhorigheid in een buurt vergroten en die vanuit inwoners zelf worden opgestart. Initiatieven kunnen aangemeld worden via Regiobank.nl/buurtwens, maar inwoners kunnen ook bij de filialen terecht in Werkendam, Nieuwendijk, Dussen of Wijk en Aalburg.