Waarderingsprijzen Altena uitgereikt: Schaal van Altena voor ‘de Soos’ Almkerk

2 januari 2023, 22:37


Lokaal Nieuws

ALTENA – Maandagavond 2 januari werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Altena weer de waarderingsprijzen van Altena uitgereikt.

Burgemeester Lichtenberg reikte aan Olaf Kurpershoek uit Sleeuwijk Het Kristal van Altena uit: de waarderingsprijs voor een jongere in Altena. Olaf zet zich in voor Scouting Altena en in het bijzonder voor de Blauwe Vogels, een groep mensen met een verstandelijke beperking.

Burgemeester Lichtenberg reikte ook aan zeven inwoners de Parel van Altena uit. Goof van Nieuwegiessen uit Wijk en Aalburg won die prijs voor zijn vele werk voor voetbalvereniging Wilhelmina’26. Jeanet Ambachtsheer uit Almkerk won ook een parel, omdat zij zich al meer dan 35 jaar inzet voor Tafeltje Dekje. Cees de Gast uit Meeuwen won de prijs voor zijn werk voor de ‘Historische Reeks Altena’. Frans Sterrenburg uit Andel kreeg een Parel voor zijn inzet als voorzitter van de dorpsraad van Andel. Ad Swart uit Rijswijk won de prijs voor zijn werk voor de vluchtelingen uit Oekraïne die in Altena onderdak hebben gevonden. Christine Rausch uit Werkendam kreeg de waarderingsprijs voor haar vrijwilligerswerk voor Vluchtelingenwerk waar ze statushouders begeleidt. Kees Edelman uit Waardhuizen won de prijs als oprichter van de dorpsraad van Uitwijk/Waardhuizen.

Als laatste werd ook nog de Schaal van Altena uitgereikt voor organisaties. Hier waren Altenatuur, de Biesboschzwemmers en de Stichting Jeugdwerk Altena ‘de Soos’ uit Almkerk genomineerd. De schaal werd uiteindelijk gewonnen door de Soos. Deze stichting organiseert als sinds 1969 met een enthousiaste groep van jongere vrijwilligers tal van activiteiten, waaronder bijeenkomsten op vrijdag- en zaterdagavond in het eigen gebouw, maar onder ook de het timmerdorp, de avondvierdaagse en Zomerfeesten Almkerk.