Relatief rustige jaarwisseling, ME voert charge uit in Rijswijk

1 januari 2023, 16:17


Lokaal Nieuws

ALTENA – De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant spreekt van een goed beheersbare jaarwisseling: “Veel relatief, kleine incidenten maakten dat er sprake was van een weliswaar drukke maar goed beheersbare jaarwisseling voor de brandweer”. In de regio waren 174 uitrukken van de brandweer.

Op nieuwjaarsdag is de gemeente Altena druk bezig met het schoonmaken van de kruising aan de Rijswijksesteeg in Rijswijk. De politie heeft in Rijswijk een korte charge uitgevoerd met een ME-peloton. Een baldadige groep stichtte brandjes in het dorp. Op een andere kruising in Veen gingen er tijdens de jaarwisseling 6 sloopauto’s in vlammen op. Volgens een getuige ter plaatse was de sfeer gezellig en werd er groots vuurwerk afgestoken. De hulpdiensten zijn niet gehinderd. In aanloop naar de jaarwisseling is het relatief rustig gebleven in Veen. Er zijn eerder diverse gesprekken gevoerd en er zijn 6 personen vervolgd en hebben een gebiedsverbod opgelegd gekregen. Die gebiedsverboden werden door de rechter onrechtmatig verklaard.

Net als afgelopen jaar was er deze oudejaarsavond minder intensieve brandweerinzet nodig. Op 1 januari 2023 rond 01:00 kwam er een melding van grote brand binnen in Woudrichem waar helaas de rietenkap van een woning volledig verloren ging. De brandweer is gedurende langere tijd bezig geweest met de bestrijding van de brand. De overige meldingen in de regio konden steeds met kleine inzetten opgelost worden.

Theo Weterings, voorzitter van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant: “De goede voorbereidingen van alle hulpdiensten hebben ook dit jaar hun vruchten afgeworpen. Deze mannen en vrouwen zetten zich enorm in zodat u en ik een veilige jaarwisseling kunnen vieren. Dat verdient een compliment. Mede door hen is er sprake geweest van een veelal gemoedelijke sfeer. In onze regio hebben zich voor zover nu bekend geen opvallende incidenten voorgedaan. En toch heeft deze jaarwisseling ook een andere kant. Er zijn immers opnieuw slachtoffers van vuurwerk en carbid te betreuren. Op nationaal niveau, en ook in onze regio. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte.”