Petitie moet plannen van evangelist Tom de Wal in Dussen tegenhouden

31 december 2022, 19:58


Lokaal Nieuws

DUSSEN – In Dussen is er een petitie gestart die de plannen van Frontrunners van Tom en Femke de Wal moet tegenhouden. De plannen zijn om aan de Oude Kerkstraat een religieus complex te realiseren op de locatie van de Rietpluim.

Via de facebookgroep “Oude Kerkstraat Dussen” worden de plannen van De Wal gedeeld met inwoners van Dussen en komen er veel vragen en reacties binnen op deze plannen. Beheerders van de groep krijgen vooral de vraag hoe men bezwaar kan maken. Daarom is een petitie gestart. “Dit kan straks bijdragen wanneer de vergunning is aangevraagd”, aldus de beheerders. Zij vullen aan: “Ook wanneer de vergunning is aangevraagd willen we jullie vragen, bij de gemeente uw bezwaar kenbaar te maken, alleen samen kunnen we de rust in ons dorp bewaren”.

Op dit moment is de petitie al door ruim 130 mensen ondertekend. Met uitlopende reacties: “Deze organisatie gaat ons veel overlast bezorgen” reageert Thea. Een groot deel van de ondertekenaars geeft aan dat de komst van de Frontrunners teveel overlast van auto’s en drukte in het dorp teweeg zullen brengen. Maar ook de aard van de organisatie valt bij de ondertekenaars niet in de smaak. “Ik ben er tegen omdat deze sekte niet hoort in een vredig dorp als Dussen. Mensen valse hoop geven dat iedereen te genezen is”, schrijft Corrie. Theuny vindt de Frontrunners een gevaar voor de volksgezondheid; “Dit soort sektes moet een halt worden toegeroepen”.

Of de petitie kan bijdragen aan het aanpassen of tegenhouden van de plannen van De Wal is niet zeker. Voor de uitbreiding van het parkeerterrein tegenover de locatie is al een vergunning. Op dit moment vinden er al diverse grondonderzoeken plaats. Frontrunners wil dan ook niet reageren op vragen van onze redactie: “We kunnen momenteel niet reageren vanwege de transitie naar nieuwe vergunningprocedure. Omdat we nog in het voortraject zitten en nog vol op in gesprek zijn met de gemeente kunnen wij op dit moment geen informatie verstrekken via de media. Wanneer we dat zouden doen kan er (foutieve) informatie in de media komt die nog niet afgestemd is met de gemeente”.