Persoon te water bij Merwedebrug Sleeuwijk

12 december 2022, 22:56


Hulpdiensten

SLEEUWIJK – Maandagavond 12 december is na een zoektocht een persoon uit het water gehaald bij de Merwedebrug. Voorafgaande was er een zoektocht opgezet met onderanderen een politiehelikopter.

Aan de zoekactie nam ook de KNRM, Rijkswaterstaat en de duikers van de brandweer deel. De persoon werd even later aangetroffen aan de kant van Sleeuwijk, waarna deze met een boot naar Gorinchem is gebracht aan de kade buiten de waterpoort. Daar lande ook een traumahelikopter. Aan het Kerkeinde tussen Werkendam en Sleeuwijk kwamen ook veel hulpdiensten ter plaatse, in eerste instantie was de traumahelikopter daar opgeroepen.

Volgens een woordvoerder van de politie is het nog onbekend wat de situatie van de persoon is en hoe deze in het water terecht is gekomen.