Sfeervolle kerstvakantie vol verhalen op Loevestein

9 december 2022, 09:24


Regio Info

POEDEROIJEN – Een kasteel in sfeervolle kerststemming, dat is Loevestein deze kerstvakantie. Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en natuurlijk heel veel kerstverhalen.

In de grote zael van het kasteel staan drie mooi gedekte tafels, elke uit een andere eeuw, en elk met een eigen verhaal. Professionele museumgidsen vertellen hoe er in de tijd van ridder Dirc en Hugo de Groot kerst gevierd werd. Naast het vakantieverhaal zijn er dagelijks Oudhollandse spellen en kunnen kerstwensen worden geschreven voor in de grote kerstboom op de binnenplaats. Verder is er regelmatig live kerstmuziek en zijn er rondleidingen. Deze vakantie is ook de tentoonstellingen ‘Denkend aan water’ en ‘400 jaar Hugo de Groot’ te bezoeken, dit is inbegrepen bij het toegangskaartje.

Beheerder Tim Schrijver is er druk mee geweest. “Meer dan 1.000 lampjes hebben we ingedraaid om een kilometer kerstverlichting op te kunnen hangen rondom de vesting. Tel daarbij 500 meter sfeervolle verlichting op die bij de soldatenhuisjes hangt en de 15 kerstbomen en kerstkransen die er zijn en je kunt je wel voorstellen dat het een bijzonder gevoel geeft om deze vakantie Loevestein te bezoeken.” Het kerstverhaal op Loevestein wordt verteld van 10 december t/m 8 januari. Het museum is dagelijks open van 10.00 tot 17:.00 uur, behalve op 1e Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag, dan is het gesloten.