CDA Altena: ‘Extra geld voor verenigingen en instellingen in nood’

9 december 2022, 09:17


Lokaal Nieuws

ALTENA – De landelijke overheid gaat 1,6 miljard uittrekken om sectoren die last hebben van de stijgende kosten uit de brand te helpen.

CDA Altena heeft tijdens haar werkbezoeken signalen ontvangen dat verengingen en instellingen het momenteel erg moeilijk hebben en in grote problemen dreigen te komen. Ze hebben hierover vragen gesteld. Zo wil het CDA weten om hoeveel geld het gaat, hoe dit in Altena wordt ingezet en of er bij de gemeente al verenigingen hebben gemeld met financiële problemen. Verder wil het CDA dat het College hier de maximale publiciteit aan geeft.

“Verenigingen en instellingen zijn het cement van onze samenleving en we moeten snel hulp bieden aan verenigingen en instellingen die dreigen om te vallen”, stelt raadslid Arie-Pieter Verdoorn van CDA Altena. “Het geld ligt op de plank! Laten we direct inzetten voordat het echt te laat is.”