Nieuwe exploitant voor Golfbaan Landgoed De Kurenpolder

30 november 2022, 21:17


Lokaal Nieuws

HANK – HGE (Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij) gaat vanaf 1 januari 2023 een vierde golfbaan exploiteren: Golfpark Landgoed de Kurenpolder in Hank.

HGE exploiteert nu drie golfbanen, te weten Golfpark De Loonsche Duynen (voormalig Efteling Golfpark) in De Moer, Golfpark Almkreek in Almkerk en Golfpark De Breuninkhof in Voorst. Golfbaan Landgoed de Kurenpolder is een negen holes golfbaan gelegen aan de rivier de Bergsche Maas nabij Nationaal Park De Biesbosch. Naast de volwaardige baan beschikt De Kurenpolder over een fraaie driving range en negen korte holes.

HGE-eigenaar Hans Schaap is blij met de nieuwe uitdaging. “De Kurenpolder is een leuke baan, prachtig gelegen aan het Kurenpoldermeer. Ook de korte holes zijn leuk. De club is erg gezellig maar heeft de laatste jaren een terugloop van het aantal leden gezien. Daar gaan we wat aan doen. De vereniging houdt weliswaar per eind 2022 op te bestaan, maar we gaan er voor zorgen dat de clubsfeer blijft bestaan! Ook na de overname door HGE is er ruimte voor tal van clubactiviteiten.”

De voorzitter van Golfclub De Kurenpolder Heidi Smits laat weten: “We zijn blij met de overname door HGE en kijken uit naar de toekomst. De Kurenpolder is een uitdagende baan, elke dag anders. Veel activiteiten worden, voor én door leden georganiseerd. Het is fijn om te weten dat er ruimte blijft voor gezellige en sportieve clubactiviteiten.”

Hans Gommers laat namens de eigenaar Recreatiepark de Kurenpolder weten verheugd te zijn met de overname door HGE: “We hebben in HGE een betrouwbare partner gevonden die de exploitatie van het golfpark de juiste impuls kan geven. We kijken uit naar de samenwerking en wensen HGE veel succes.”

HGE richt zich op haar golfbanen vooral op het toegankelijk maken van golf voor iedereen. En daar zijn ze succesvol mee. Meer maatwerk dus. Daarmee wordt golf betaalbaar voor iedereen. Een tweede kenmerk is dat alle bedrijfsonderdelen (baan, brasserie, golfschool en shop) centraal worden aangestuurd door HGE. HGE ziet een golflocatie niet alleen als een sportlocatie, maar vooral ook als een waardevol landelijk gebied en een ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis zou moeten kunnen voelen. Bovendien gelden golfbanen in het landschap vaak als ‘stepping stones’ voor flora en fauna soorten en ze dragen zo bij aan verhoging van de biodiversiteit.