Werkendam krijgt ook een eigen dorpsraad

19 november 2022, 18:02


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – In navolging van verschillende andere dorpen in de gemeente Altena, krijgt ook Werkendam een dorpsraad. De dorpsraad wil zich gaan inzetten voor het algemene belang van Werkendammers.

Cees van den Heuvel, Mark van Rossum, Kees Kieboom en Ton Cornet zijn de kartrekkers van Dorpsraad Werkendam. Ton Cornet neemt het voorzitterschap op zich. De dorpsraad wil verschillende thema’s onder de aandacht van de gemeente Altena gaan brengen. Voorbeelden hiervan zijn veiligheid, bereikbaarheid, meer groen en het openbaar vervoer. Men wil ook de aanwezige kennis in Werkendam beter gaan uitdragen, zodat het voor de jeugd nog duidelijker wordt dat er veel mogelijkheden in het dorp zijn op het gebied van werkgelegenheid.

Ook de kleinere onderwerpen, zoals slecht toegankelijke stoepen, vindt men belangrijk. De eerste plannen voor een dorpsraad zijn ontstaan tijdens een bijeenkomst van Businessclub de Buurman. Hierna volgden de ontwikkelingen zich snel op. Men is voornemens om minimaal één keer per jaar een bijeenkomst te organiseren, waarop inwoners terechtkunnen en onderwerpen kunnen inbrengen.