Toch kap bomen bij appartementencomplex Hof Albrecht

12 november 2022, 17:51


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Op 31 mei 2022 is via een ingediende motie door de gemeenteraad gesproken over de bomen die op gemeentegrond staan nabij het in aanbouw zijnde appartementencomplex Hof Albrecht aan de Snellenweer te Werkendam.

Toekomstige bewoners zijn van mening dat de aanwezigheid van de bomen leidt tot onaanvaardbare overlast in hun toekomstige woonsituatie. Hoewel de motie verworpen is, is afgesproken de situatie nogmaals goed te beoordelen als de balkons van de appartementen betreedbaar zijn, de bomen vol in blad staan en de bouwstellingen zijn verwijderd. Naar aanleiding van deze nieuwe opname die in juli heeft plaatsgevonden, is de gemeente van mening dat handhaving van de bomen niet wenselijk is. Dit betekent dat er inmiddels een kapvergunning voor de bomen is aangevraagd. Het kappen van de bomen zelf kan pas plaatsvinden in augustus 2023 in verband met de aanwezigheid van diverse beschermde dieren. In de tussentijd zijn de bomen teruggesnoeid tot 50% van de kruingrootte. Daarnaast wordt gewerkt aan herplant van nieuwe bomen op de plaats van de gekapte bomen.