CDA Altena wil verenigingen compenseren

21 oktober 2022, 17:55


Lokaal Nieuws

ALTENA – Op 1 juli 2021 is de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen ingegaan (WBTR). De wet voorziet in maatregelen om de kwaliteit van bestuur en toezicht bij verenigingen en stichtingen te verbeteren.

Deze wet is van toepassing op alle verenigingen en stichtingen in de gemeente Altena. Verenigingen en stichtingen moeten haar statuten conform WBTR-bepalingen aanpassen. Deze aanpassingen brengen notariële kosten met zich mee. CDA Altena ziet graag dat deze notariële kosten door de gemeente Altena worden vergoed en stelde hierover schriftelijke vragen.

Volgens CDA-raadslid Arie-Pieter Verdoorn heeft het verenigingsleven in Altena het op dit moment erg zwaar: “De gestegen energiekosten en de oplopende inflatie doen pijn. Door dit kleine steuntje in de rug blijven de vrijwilligerstaken van de bestuurders van verenigingen goed beschermd. Vrijwilligers vormen namelijk het fundament van onze samenleving.”