Uppelse wielrenner Sjoerd Bax tekent contract met UAE Emirates

16 oktober 2022, 17:40


Sport Nieuws

UPPEL – De uit Uppel afkomstige wielrenner Sjoerd Bax heeft voor het volgende seizoen een nieuwe ploeg gevonden.

Hij heeft een contract getekend voor twee jaar bij protour-team UAE Team Emirates. Dit is de ploeg van onder meer tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar. De 26-jarige Bax reed dit seizoen voor Alpecin-Deceuninck. Dit is de ploeg van onder andere Mathieu van der Poel. Hij kende hier een seizoenstart met een langdurige blessure en had een contract voor een jaar. Hij verraste eind vorige maand door de Italiaanse wielerkoers Coppa Agostoni te winnen van onder andere Valverde en Nibali. Deze winst zorgde voor de aandacht van UAE Team Emirates.

Bax gaat komende week al met zijn nieuwe teamgenoten op trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten. Team-manager Mauro Gianetti van UAE Emirates, zegt: “Bax heeft de afgelopen jaren een gestage progressie laten zien met een bijzonder goede 2022-campagne achter zich en we hopen dat hij de komende seizoenen meer kan laten zien van wat hij te bieden heeft met ons.”