Doe mee met de natuurwerkdag in Almkerk

9 oktober 2022, 13:05


Regio Info

ALTENA – Maak kennis met groen vrijwilligerswerk op de Natuurwerkdag in Almkerk en ga samen met een leuke groep willigen knotten op zaterdag 5 november.

De griend te Almkerk is een traditionele wilgengriend in een moerassig stuk oever lang het riviertje de Alm. De griend wordt door natuurbeschermingsvereniging Altenatuur sinds 1990 in een cyclus van 2-3-4 jaren geknot. De opstanden van 2-jaarshout worden dit jaar afgezet en moet worden opgebost en uitgesleept. Doel is om de helft van de griend dit jaar te knotten en de andere helft volgend jaar. Door de griend goed te onderhouden, behoud het leefgebied van onder meer de boterbloem, de wezel, de tjiftjaf, de rosse woelmuis, de kleine watersalamander, het oranjetipje en de bruine kikker.

De dag start om 08.30 aan de Emmikhovenseweg in Almkerk. Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover de Griend, waar ook het verzamelpunt is. Er is plaats voor maximaal 50 personen (40 volwassenen, 10 kinderen). Koffie, thee en een lunch is aanwezig. Deelname is gratis. Om aan te melden bezoekt u de website natuurwerkdag.nl.