Maak kennis met de maaltijd van morgen: Dutch Food Week Altena 2022 van start

29 september 2022, 21:07


Regio Info

ALTENA – Van 8 t/m 15 oktober 2022 is het tijd voor de tweede Dutch Food Week Altena. Tijdens deze week bruist Altena van de activiteiten die alles te maken hebben met het voedsel van de toekomst, want het kan anders.

Tijdens wandelingen, fietstochten, proeverijen, workshops en kindermiddagen beleven bezoekers de korte voedselketen van boer tot bord: lokaal geproduceerd, gezond en duurzaam. Welke lokale lekkernijen zijn er te ontdekken? En hoe worden die geproduceerd en verbouwd? Bezoekers maken kennis met boeren uit heel de streek, kunnen buffels knuffelen en bijvoorbeeld geitenmelkijs proeven. Maar het is breder, ook de eiwittransitie komt aan bod tijdens een duurzaamheidswandeling en organisaties presenteren de landbouwinnovaties van Altena.

Aanhaken bij de landelijk georganiseerde ‘Dutch Food Week’ past binnen het programma Circulair Voedselsysteem van de gemeente. Wethouder duurzaamheid Roland van Vugt: “Altena heeft alles in huis om een nog duurzamer voedselproductie te realiseren. Maar dat is niet alleen een opgave van onze boeren, maar van de hele keten. Van consument tot supermarkt. Aan die bewustwording draagt Dutch Food Week bij.” Kom de toekomst proeven, ruiken en beleven tijdens de activiteiten en ontdek de maaltijd van morgen. Bekijk het complete programma op gemeentealtena.nl/dutchfoodweek.