Negen jonge kunstenaars exposeren in Woudrichem

27 september 2022, 09:54


Regio Info

WOUDRICHEM – De stichting KunstinAltena werkt eraan om, naast het organiseren van regionale exposities en kunstroutes, ook nieuwe ontwikkelingen in de beeldende kunst onder de aandacht te brengen van het publiek.

Op uitnodiging van KunstinAltena zijn vanuit die gedachte 9 jonge, beginnende kunstenaars de uitdaging aangegaan om hun werk te exposeren in een leegstaande voormalige fabrieks-hal van Villaforte. De 9 jonge kunstenaars studeren of zijn dit jaar afgestudeerd aan de St Joost School of Art and Design in Breda en ’s-Hertogenbosch. Bart van Haren, Bo Emmens, Britt Planken, Laura Langerak, Loes Coolen, Luca van der Laar, Maud Konings, Naomi Furster en Roos Keetels hebben het aangedurfd en zij hebben zich laten inspireren door de leegte en de kaalte van deze grote slooprijpe hal, gelegen tussen de Hoge Maasdijk en de Afgedamde Maas. In korte tijd hebben zij de fabriekshal weten om te toveren tot een ruimte waar hun durf, inventiviteit, creativiteit en enthousiasme van de muren spat. Een bijzondere kunstexpositie op een bijzondere locatie.

Dankzij de bijdrage van de gemeente Altena en de medewerking van Bouwbedrijf Tankens en Bazalt wonen is het gelukt om de jonge kunstenaars deze kans te bieden. De opening van deze bijzondere expositie, die wordt gedaan door kunstenaar, docent en inspirator Herman Kuijpers, is op vrijdag 30 september om 16.30 uur. De expositie is dan te bezichtigen van 16.00 tot 19.00 uur en is verder te bezoeken op zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Wie durft? Het adres is Hoge Maasdijk 3-5 in Woudrichem.