Aandacht voor de Japanse Duizendknoop in Altena

27 september 2022, 10:02


Lokaal Nieuws

ALTENA – In antwoord op de vragen van CDA-raadslid Otto van Breugel laat het college van de gemeente Altena weten meer aandacht te gaan besteden over informatie op de website, de bestrijding en het vast leggen van de locaties van de Japanse Duizendknoop.

De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende plant die bijna niet tegen te houden is. Deze plant komt ook voor in Altena. De wortels van de Japanse duizendknoop kunnen in kleine kieren groeien en kunnen uiteindelijk gebouwen, leidingen en wegen beschadigen. De plant is in staat door asfalt, beton en metselwerk heen te dringen. Het college laat weten dat de gemeente binnenkort met een speciale pagina op de website met informatie komt over de bestrijding van de Japanse duizendknoop. Verder gaat de gemeente via de gebruikelijke communicatiekanalen de inwoners informeren over Japanse duizendknoop wat ze kunnen doen als deze plant in de eigen tuin voorkomt. Ook nodigt de gemeente inwoners uit om groeiplaatsen van Japanse duizendknoop in de openbare ruimte te melden.

“Uitstekende actie van de gemeente”, reageert raadslid Van Breugel die zegt dat hij, na zijn vragen, door diverse ongeruste inwoners is benaderd met vragen over deze ‘horror’ plant. “De Japanse duizendknoop is wellicht eenvoudiger te bestrijden met hulp van de inwoners van Altena. Ook de tips over hoe om te gaan met deze plant in eigen tuin zijn nuttig om verspreiding van deze plant en schade voor onze inwoners te voorkomen”, aldus Otto van Breugel.