Beleef de Biesbosch lanceert Sint-Elisabethvloed Route

7 september 2022, 22:28


Regio Info

ALTENA – Wie Biesbosch denkt, zal denken aan natuur, wandelen of varen. Maar ook fietsen is een geliefde activiteit.

‘Beleef de Biesbosch’ zorgt nu voor een nog gevarieerder fietsaanbod: samen met partners in de regio lanceert het platform de Sint-Elisabethsvloed route: een fietsroute van 160 kilometer door de gehele Biesbosch en regio eromheen. In één keer of in delen te fietsen. Ruim 600 jaar geleden braken tijdens een zware noordwesterstorm de dijk in het zuidwesten van de Grote Waard en de dijk bij Werkendam door. De overstroming die hierdoor ontstond heeft in het hele gebied sporen achtergelaten, die ook vandaag nog zichtbaar zijn.

De Sint-Elisabethsvloed route voert door de schitterende natuur van het park en langs locaties in de Biesboschregio waar de vloed haar sporen heeft achtergelaten. De route is gemakkelijk te verkorten of verlengen, of in stukken op te delen. De Biesboschregio is een gevarieerd gebied. Het Nationaal Park is één van de mooiste stukjes Nederlandse natuur, maar ook het gebied eromheen is absoluut de moeite waard om met de fiets te ontdekken. Het vele water is geen probleem, want in het gebied zijn tal van pontjes om met de fiets over te varen. De Sint-Elisabethsvloed route is een initiatief van Beleef de Biesbosch: een platform dat de gemeenten in de Biesboschregio aan elkaar verbindt.