Woerkumer Bier Gilde organiseert proeverij

3 september 2022, 17:45


Regio Info

WOUDRICHEM – Iedere derde donderdag van de maand organiseert het Woerkumer Biergilde een speciaal bier proeverij. Het gilde bestaat uit echte bierliefhebbers en heeft geen winstoogmerk.

Het biergilde richt zich ook op bierliefhebbers die graag kennis over bier wil vergaren, die kennis willen delen en die vooral samen willen proeven en genieten. Na de brouwer van het Woerkumer bier en die van de Gebalde Vuist ontvangen zij deze keer op 15 september Ramses Snoei van Brouwerij ‘Ramses Bier’ uit Hooge Zwaluwe. Ramses is één van Neerlands meest eigenzinnige brouwers. Lang voordat I.P.A. bier hip werd, brouwde hij – inmiddels 25 jaar geleden – de eerste I.P.A. van Nederlandse bodem: ‘Den Dorstige Tijger”.

Naast trendsetter is Ramses bovenal een gedreven en vakbekwaam brouwer die graag z’n inzichten en ervaringen met andere wil delen. Vandaar dat het gilde met gepaste trots samen met Ramses vijf van zijn bieren uitgebreid gaan proeven. Vanwege de toenemende belangstelling is er uitgeweken naar de intieme barruimte van het Arsenaal aan de Kerkstraat 41 in Woudrichem. De proeverij bestaat uit 5 proef glazen, uitgebreide proefnotitie-formulier en is inclusief bittergarnituur. De kosten zijn € 18,50 per persoon en men kan zich opgeven via info@woerkumerbiergilde.nl. De aanvang op 15 september is om 20.00 uur.