CDA Altena maakt zich zorgen om horrorplant in Altena

31 augustus 2022, 10:53


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeente moet zo snel mogelijk met een plan komen om de Japanse duizendknoop te bestrijden. Dat vindt het CDA Altena.

De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende plant die moeilijk tegen te houden is. De wortels ervan kunnen in kleine kieren groeien en kunnen uiteindelijk gebouwen, leidingen en wegen beschadigen. Daarnaast groeit de plant zo snel dat andere planten niet meer de mogelijkheid krijgen om te groeien.

Een reden waarom veel andere gemeenten al gericht beleid hebben om de plant te bestrijden. Het CDA wil nu van het college onder meer weten of de gemeente een goed beeld heeft van de aanwezigheid en de verspreiding van de Japanse duizendknoop in de Altena, en wat het mogelijk al doet om de plant adequaat te verdelgen.