Orgelconcert door organist Arjen Leistra in Gorinchem

1 augustus 2022, 16:34


Regio Info

GORINCHEM – Donderdagavond 11 augustus 2022 kan er weer genoten worden van het schitterende Bätz – Witte orgel van de Grote Kerk te Gorinchem.

Het is het vierde concert van de zomerserie waarin organist Arjen Leistra gaat concerteren. Hij speelt een prachtig programma met werken van o.a. Bach, Dupré en Reger. Arjen Leistra ontving zijn eerste orgellessen van Christiaan Ingelse aan de Delftse Muziekschool. Van 1990-1998 studeerde hij orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. In 1996 werd Arjen tweede prijswinnaar van de ‘International Organcompetition’ te Dublin.

Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs. Sinds september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk in Schiedam. Als stadsorganist van Schiedam is hij verantwoordelijk voor het beheer en de bespeling van de historische orgels in het Stedelijk Museum en de Havenkerk. De deuren van de Gorinchemse kerk zijn om 19.30 uur open. De entreeprijs bedraagt 15 euro. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen voor 10 euro naar binnen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.