Voortgang multifunctionele accomodatie in Almkerk

27 Juni 2022, 17:39


Lokaal Nieuws

ALMKERK – In Almkerk gaat een nieuwe multifunctionele accommodatie gerealiseerd worden, waarin onder andere wee basisscholen, een kinderopvang, een bibliotheek, een consultatiebureau en een logopediepraktijk worden gehuisvest.

De betrokken partijen hebben nu een intentieovereenkomst getekend waarmee ze laten zien positief tegenover de realisatie van de accommodatie staan. In het nieuwe gebouw gaan diverse organisaties op een vernieuwende manier samenwerken, om zo de kinderen van Almkerk en omgeving een stap verder te brengen. De accommodatie gaat de functie van Het Verlaat overnemen én vernieuwen. Het wordt een plek om samen te sporten en allerlei vormen van vrijetijdsbesteding uit te oefenen. Moderne en veelzijdige faciliteiten, centraal beschikbaar voor iedereen. De gemeente Altena en twee architectenbureaus werken samen met meerdere gebruikers op dit moment aan het ontwerp van het gebouw.

Gemeente Altena nodigt inwoners uit om mee te denken over een passende naam. Suggesties indienen kan via de gemeentelijke website. Een commissie gaat dan samen met kinderen de mooiste naam uitkiezen.