Muzikaal eerbetoon aan Jacoba van Beieren

7 Juni 2022, 17:44


Regio Info

ALMKERK – Op zaterdag 18 Juni geeft Altena Brass, onder leiding van de Belgische dirigent Ward de Ketelaere, een uniek concert over het leven van Jacoba van Beieren. Met een speciaal repertoire van veelal middeleeuwse en klassiek historische stukken brengen zij het publiek terug naar de tijd van Jacoba.

Extra bijzonder is de locatie waarop het concert gehouden wordt. Op de oude plek van Slot Altena in Almkerk waar dat weekend ook de Slag om Altena zal plaatsvinden. De sfeervolle omgeving met de dan opgezette middeleeuwse tenten biedt dan ook een bijzondere ervaring. Tijdens het concert vinden er verschillende shows plaats om het publiek nog eens extra onder te dompelen in de tijd van Jacoba, inclusief een knallende afsluiter.

Het is niet zomaar dat men gekozen heeft voor Jacoba van Beieren als onderwerp voor het concert. Jacoba is een bekend figuur binnen Altena. Ze is bekend van de Zoen van Woudrichem, de plek waar ook een beeld van haar staat. Ook is ze opgenomen in de recent ontwikkelde Canon van Altena. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur en kan in combinatie met de Slag om Altena bezocht worden. Kaarten zijn te bestellen via www.slagomaltena.nl.