Gemeenteraad debateert later over kosten voor kinderburgemeester of kinderraad

7 Juni 2022, 18:38


Lokaal Nieuws

ALTENA – De kosten van een kinderburgemeester of kindergemeenteraad kan Altena tussen de 10.000 en 90.000 euro kosten. Die kosten zijn afhankelijk van de taken die de gemeenteraad aan een kinderburgemeester of kinderraad toedicht.

Uit eigen onderzoek van de gemeente blijkt dat de kosten voor onder meer begeleiding en promotie zo’n 20.000 euro per jaar bedragen. Als de kinderburgemeester ook inspraak krijgt gaat dat 30.000 euro kosten. Een kinderburgemeester met een kindergemeenteraad die adviseert en ondersteunt en waarbij worden betrokken bij de uitvoering kost tussen de 70.000 en 90.000 euro per jaar.

De goedkoopste is het aanstellen van een kinderburgemeester met een ceremoniële rol. Later dit jaar debatteert de gemeenteraad over de scenario’s voor een kinderburgemeester in Altena.