Bibliotheek CultuurPuntAltena breidt locaties Oekraïens Taalcafé uit

3 Juni 2022, 17:37


Lokaal Nieuws

ALTENA – Bibliotheek CultuurPuntAltena breidt het aantal locaties waar het Oekraïens Taalcafé gehouden wordt in gemeente Altena uit.

Op dit moment zijn er, naast de ‘gewone’ Taalcafés, speciale edities voor Oekraïense vluchtelingen. Die vinden plaats in Woudrichem en in Wijk en Aalburg. Ook in Werkendam is het Taalcafé nu twee avonden open en binnenkort ook in Rijswijk. Coördinator Educatie bij de bibliotheek, Marieke Vos, merkt dat de Oekraïners behoefte hebben aan taalondersteuning en ook heel graag aan het werk willen. De basisvaardigheden van de Nederlandse taal helpt daar heel erg bij.

Een overzicht van de locaties met bijbehorende tijden is te vinden op bibliotheekaltena.nl/agenda.