Leerlingen Altena College deden mee met International Mootcourt

31 mei 2022, 22:27


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – De afgelopen weken deed het Altena College in Sleeuwijk mee met het International Mootcourt. Een mootcourt is een fictieve rechtszaak die in dit geval speelde voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Alle 22 teams van elf scholen uit tien landen streden een ruime week lang om de finaleplaatsen. Zes leerlingen van het Altena College moesten pleiten als aanklager of verdediger van de verdachte. Per spreker is het de bedoeling dat in 15 minuten zoveel mogelijk uit het hoofd een pleidooi wordt gehouden, waarbij een deelnemer ook nog eens onderbroken wordt door de rechter die vragen stelt.

In die online competitie wist het Altena College de finale net niet te halen. Het team uit Zimbabwe wist uiteindelijk te winnen. Eind juni krijgt het team de kans om zich te revancheren. Dan vindt het European Law Mootcourt plaats in Campulung in Roemenië waar het Altena College ook zal deelnemen.