Onderwerp ‘koopzondagen’ haalt coalitieakkoord niet

26 mei 2022, 11:05


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het ziet ernaar uit dat de gemeente Altena voorlopig geen koopzondagen krijgt.

Ook een groot onderzoek naar de animo voor koopzondagen, zoals AltenaLokaal en Progressief Altena voor de coalitieonderhandelingen bepleitten, heeft het bestuursakkoord niet gehaald. Wel benoemt de nieuwe coalitie de rust in Altena als ‘kwaliteit’ en schrijft het dat ‘het respecteren van de zondagsrust bij de identiteit van Altena past’.

De discussie over koopzondagen wordt al langer gevoerd. Zo diende de VVD in 2020 een motie om het voor ondernemers mogelijk te maken de deuren van hun winkel op zondag te openen, maar die haalde het niet. Niemand in Altena zit te wachten op een koopzondag, was toen de heersende gedachte. De nieuwe coalitie lijkt nu bij die gedachte te blijven.