Derde opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen gevonden in Wijk en Aalburg

25 mei 2022, 18:24


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG – In navolging op de reeds in gebruik genomen opvanglocatie in Werkendam en de opvanglocatie in Rijswijk die inmiddels klaar is voor gebruik, heeft de gemeente nu in Wijk en Aalburg een beoogde derde locatie gevonden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Het gaat hierbij om het adres Spieringen 27. Dit gebouw is beter bekend als Wilgenveld en was tot september 2018 een woonlocatie van SOVAK. Deze locatie biedt mogelijkheden voor circa 60 vluchtelingen. De komende periode wordt het pand in gereedheid gebracht. De direct omwonenden worden hiervan op de hoogte gebracht middels een bewonersbrief. Op dit moment is er nog voldoende opvangruimte. In Werkendam worden vluchtelingen gehuisvest. Als de locatie in Werkendam voor tachtig procent is bezet gaat de locatie in Rijswijk open. Dat is nog niet het geval. Aansluitend zal als derde locatie Wijk en Aalburg ingezet worden.

Zodra het pand bouwtechnisch opgeleverd en ingericht is, worden omwonenden uitgenodigd om een kijkje te nemen in het pand alvorens het in gebruik wordt genomen. Dit laat het college weten in een raadsinformatiebrief.