Gemeente Altena op zoek naar derde locatie voor opvang Oekraïense vluchtelingen

19 mei 2022, 22:14


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG – De gemeente Altena is met name in de omgeving van Wijk en Aalburg op zoek naar een derde locatie voor de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne.

Met het zoeken naar een derde locatie wil het college voorbereid zijn op een mogelijke extra instroom van vluchtelingen. De locatie in Werkendam is sinds twee weken gereed en hier verblijven momenteel 22 vluchtelingen. Hiervan komen er zes uit de particuliere opvang en zestien uit het verdeelpunt in Breda.

In Altena hebben tot vorige week ruim 160 vluchtelingen uit Oekraïne onderdak bij particulieren gekregen. De opvanglocatie in Rijswijk is klaar, maar wordt nog niet in gebruik genomen. Dat gebeurt pas als de locatie in Werkendam voor tachtig procent is bezet. Op het moment dat de locatie open gaat, worden omwonenden hierover geïnformeerd. In Altena hebben tot vorige week ruim 160 vluchtelingen uit Oekraïne onderdak bij particulieren gekregen.